< Terug naar het overzicht

Chik'n Crispy Sticks in een salade bowl


Zin in een verfrissende lunch of maaltijd probeer dan nu de Valess vegetarische Chik'n Crispy Sticks in een salad bowl. 

New Group

Benodigdheden

  • 1 verpakking Valess Chik'n Crispy Sticks
  • 125 g bulgur
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 kropje sla
  • 5 geschrapte worteltjes
  • ½ komkommer
  • 8 takjes munt
  • 125 g yoghurt
  • 1 citroen
  • 3½ el zonnebloemolie
  • Peper
  • Zout

New Group

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Pers de citroen uit. Haal de blaadjes van de munttakjes en hak de helft van de blaadjes fijn.
  3. Meng 1½ el citroensap met wat peper, wat zout, de fijngehakte munt, 2 el zonnebloemolie en de yoghurt (voeg eventueel ½-1 tl honing toe).
  4. Halveer de tomaatjes. Snijd de avocado in stukjes en besprenkel met wat citroensap. Snijd de sla in stukjes, de wortel in reepjes en de komkommer in plakjes.
  5. Verhit in een pan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en bak de Valess Crispy Sticks op middelhoog vuur om en om in max. 3 minuten krokant en goudbruin. Leg ze even op een stukje keukenpapier.
  6. Verdeel de bulgur, tomaatjes, stukjes avocado, sla, wortel en komkommer over 2 kommen. Schep de dressing erover. Leg de Valess Crispy Sticks en de plakjes citroen erop en strooi de rest van de muntblaadjes erover.