Chik'n filet met coucous en groentestoof
- 4 personen
Verwen jezelf met de overheerlijke Valess Vegetarische Chik'n Filets in combinatie met couscous en een groentestoof.
New Group
- 2 verpakkingen (180 g) Valess Chik’n Filet
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ½ tl kaneel
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 bospeentjes, geschild en in grove stukken
- 1 courgette, in halve maantjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 10 g peterselie, fijngehakt
- yoghurt, om te serveren
- zonnebloemolie
- zout en peper
- 300 g couscous
- 330 ml kokend water
- 3 el rozijnen
- 1 el olijfolie
New Group
- Verhit een eetlepel olijfolie in een stoofpan op middelhoge temperatuur. Fruit de rode ui totdat deze glazig is. Voeg de gemalen komijnzaad en kaneel toe aan de pan met een snuf zout en bak de specerijen even totdat deze beginnen te geuren. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de wortel, paprika en courgette toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Laat 20-25 minuten zachtjes stoven tot de groente gaar zijn.
- Doe de rozijnen in een kommetje met warm water, laat even wellen. Giet af wanneer de rozijnen zacht zijn.
- Doe de couscous in een kom en voeg een eetlepel olijfolie en een snuf zout toe. Giet het kokend water over de couscous, dek af en laat 5 minuten wellen. Roer los met een vork en voeg de rozijnen toe.
- Bereid de Valess Chik’n Filets volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel de couscous over de borden en schep de groentestoof erover. Leg de gegrilde Valess Chik’n Filet erbovenop. Serveer met yoghurt en bestrooi met peterselie.