< Terug naar het overzicht

Crispy Sticks Rijstbowl met Pindasaus


Probeer nu de Valess Crispy Sticks in een heerlijke rijstbowl met komkommer, avocado, rode kool en pindasaus!

New Group

  • 2 verpakkingen (160 gram) Valess Chik’n Crispy Sticks
  • 300 g sushirijst
  • 150 g rode kool, in hele dunne reepjes
  • 1 limoen
  • 1 avocado, in plakjes
  • ½ komkommer of snoepkommers, in dunne plakjes
  • 40 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • zonnebloemolie
  • *5 el pindakaas
  • *2 el ketjap manis
  • *3-4 el warm water
  • *2 tl rijstazijn

New Group

  1. Meng de rode kool met de sap van een halve limoen en een snufje zout. Roer goed door elkaar en zet apart.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en roer los met een vork.
  3. Bereid de Valess Chik’n Crispy Sticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Maak de *pindasaus door alle ingrediënten in een kommetje te mengen tot een gladde saus. Voeg indien nodig extra water toe voor de gewenste dikte.
  5. Stel de bowls samen: verdeel de rijst over vier kommen en leg de avocado, komkommer en rode kool ernaast.
  6. Voeg de Valess Chik’n Crispy Sticks toe en besprenkel met de pindasaus. Garneer met pinda’s en eventueel bosui. Snijd de overige limoen in partjes en serveer ernaast.
  7. *Geen tijd om pindasaus zelf te maken? Gebruik dan kant en klare pindasaus!