Crispy Sticks Rijstbowl met Pindasaus
Probeer nu de Valess Crispy Sticks in een heerlijke rijstbowl met komkommer, avocado, rode kool en pindasaus!
New Group
- 2 verpakkingen (160 gram) Valess Chik’n Crispy Sticks
- 300 g sushirijst
- 150 g rode kool, in hele dunne reepjes
- 1 limoen
- 1 avocado, in plakjes
- ½ komkommer of snoepkommers, in dunne plakjes
- 40 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- zonnebloemolie
- *5 el pindakaas
- *2 el ketjap manis
- *3-4 el warm water
- *2 tl rijstazijn
New Group
- Meng de rode kool met de sap van een halve limoen en een snufje zout. Roer goed door elkaar en zet apart.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en roer los met een vork.
- Bereid de Valess Chik’n Crispy Sticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de *pindasaus door alle ingrediënten in een kommetje te mengen tot een gladde saus. Voeg indien nodig extra water toe voor de gewenste dikte.
- Stel de bowls samen: verdeel de rijst over vier kommen en leg de avocado, komkommer en rode kool ernaast.
- Voeg de Valess Chik’n Crispy Sticks toe en besprenkel met de pindasaus. Garneer met pinda’s en eventueel bosui. Snijd de overige limoen in partjes en serveer ernaast.
- *Geen tijd om pindasaus zelf te maken? Gebruik dan kant en klare pindasaus!