< Terug naar het overzicht

Gouda Schnitzel met traybake


Ontdek de Valess vegetarische Gouda Schnitzel in een heerlijk traybake waarbij de groenten en krieltjes of aardappeltjes in de over worden klaar gemaakt. Gemakkelijke en lekkere variant op een avg.

New Group

Benodigdheden

  • 1 verpakking Valess Gouda Schnitzel
  • 200 gram krieltjes of andere aardappeltjes
  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 12 kleine tomaatjes
  • 1-2 teen knoflook
  • 3 tl Baharat kruiden (potje)
  • 1 el gehakte dille
  • 1 el mosterd
  • 1 tl honig
  • 125 ml zure room
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden C.
  2. Schil de aardappelen plus de ui en snijd ze in 8 gelijke parten. Snijd de courgette en paprika eveneens in gelijkwaardige grote stukken. Schep alle groenten in een grote kom en meng de uitgeperste knoflook, zout, peper, kruiden en de olie erdoor. Verdeel de gemengde groenten (behalve de tomaatjes) over de grote bakplaat en plaats het in de oven.
  3. Leg na circa 12-15 min. de Gouda Schnitzels met de tomaatjes ernaast op de bakplaat en schakel de oventemperatuur terug op 180 graden C. en laat vervolgens nog 15-20 min. verder garen.
  4. Meng intussen ingrediënten voor de saus en breng het op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de groente met de Valess Gouda Schnitzel op borden en schep de saus erover.