< Terug naar het overzicht

Gouda Schnitzel met zoete aardappelpuree en gewokte spinazie

  • 4 personen

Een perfecte maaltijd. De Valess vegetarische Gouda Schnitzel gecombineerd met zoete aardapelenpuree en gewokte spinazie. Lekker en gemakkelijk te bereiden!

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen (180 g) Valess Gouda Schnitzels
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 el (plantaardige) boter
  • 10 g krulpeterselie, fijngehakt
  • olijfolie, zout en peper
  • 400 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ tl nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel of was deze goed. Snijd daarna in gelijke blokjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelen ongeveer 15 minuten totdat deze zacht zijn. Controleer door erin te prikken met een vork. Giet af en stamp tot een puree. Voeg de melk en boter toe terwijl je de zoete aardappels stampt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook 1-2 minuten totdat deze krokant begint te worden. Haal uit de pan en voeg weer een klein beetje olie toe. Voeg de in delen de spinazie toe en bak totdat het is geslonken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Voeg de knoflook weer toe aan de pan en roer het geheel door elkaar. Zet apart.
  4. Bereid de Valess Gouda Schnitzels volgens de instructies op verpakking
  5. Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de Gouda Schnitzel erbovenop en garneer met krulpeterselie.