Chik'n Filet van de bbq met watermeloen salade, gepofte aardappel en maiskolf
Dit recept combineert de lekkere Valess Vegetarische Chik'n Filets met een verfrissende watermeloen salade, gegrilde mais en aardappelen met rozemarijn, geserveerd met pittige siracha mayo.
Benodigdheden
- 2 verpakkingen Valess Chik’n Filet
- 4 maiskolven
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 rode ui
- 2 citroenen
- 3 bosje rozemarijn
- 200g watermeloen
- 2 komkommers
- 40g feta kaas
- 40 ml olijfolie
- 40g siracha mayo
- Takje munt
- Peper
Bereidingswijze
- Maak een klein bakje met olijfolie en zet het bij de BBQ. Je dipt de bosjes rozemarijn in de olie en gebruikt dit om de groenten en Chik’n Filets mee in te strijken.
- Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappelen, gebruik de bosjes rozemerijn om deze in te wrijven met olie en doe in aluminium folie.
- Bak ca 30-40 minuten op de bbq.
- Intussen maak je de watermeloen salade, door deze in driehoekjes te snijden, de komkommers in plakjes toe te voegen en te decoreren met wat fijngesneden munt en fetablokjes en peper.
- Leg de uien en de maiskolven op de bbq en olie ze met de rozemarijn Deze moeten 10-15 grillen.
- Als laatste voeg je de citroenen en de Chik’n Filets toe, beiden bestrijken met olie met behulp van het kruidenbosjes.
- Gril de filets volgens de instructies op de verpakking tot deze mooi goudbruin kleurt.
- Lekker met een spicy siracha mayo.